Distincția prezidenţială obținută de spitalul din Miercurea Ciuc-recunoaştere a profesionalismului colectivul medical şi un pas important în sporirea încrederii în serviciile medicale

Au fost recunoscute meritele serviciilor medicale furnizate de spitalul județean 

(0 Votări)80 vizualizări

Președintele României a răsplătit meritele Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, instituție subordonată Consiliului Județean Harghita prin conferirea Ordinului Meritul Sanitar în grad de Comandor. Distincția a fost înmânată la Palatul Cotroceni de la București, în data de 17 aprilie managerului spitalului județean dr. Konrád Judit și specialistului în chirurgie toracică, dr. Adrian Dobrică. În acest sens s-a organizat o conferință de presă la care au fost prezenți dr. Konrád Judit, dr. Adrian Dobrică, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita și Zonda Erika, președintele consiliului de administrație al spitalului. 

Dr. Dobrică a afirmat că distincția reprezintă o mândrie, dar și recunoașterea activității desfășurate de către colectivul medical de spitalul județean, menționând și  eforturile de dezvoltare a serviciilor medicale pe care spitalul se străduiește continuu să le implementeze. Medicul specialist a afirmat că distincția este dedicată personalului spitalului, căruia a ținut să îi mulțumească, menționând că se va continua activitatea de îmbunătățire continuă a serviciilor medicale.

La evenimentul care a avut loc la București în data de 17 aprilie, dr. Konrád Judit a amintit că s-au oferit distincții altor șapte instituții medicale, gradul de Comandor acordându-se spitalului din Miercurea Ciuc și spitalului CFR din București. Managerul spitalului a afirmat că distincția are un rol de impulsionare a muncii de echipă a întregului colectiv al spitalului județean, asigurându-i pe cei prezenți de continuare activității și menținerea nivelului serviciilor oferite, respectiv dezvoltarea acestora. A completat: în acest fel s-a făcut un pas înainte în demersurile de încadrare a spitalului în gradul al II-lea.

Zonda Erika în numele consiliului administrativ al spitalului, a vorbit despre proiectele de investiții, atragerea medicilor specialiști, înființarea de noi specializări la spitalul județean, cum ar fi chirurgia toracică sau neurochirurgia. Construirea locuințelor de serviciu are și aceasta menirea de a atrage medici specialiști la spitalul județean. „Distincția are un rol motivant, ne dorim ca serviciile medicale oferite să fie corespunzătoare cerințelor. În calitate de președinte al consiliului de administrație doresc să mulțumesc consiliului județean, medicilor, personalului spitalului și Ministerului Sănătății”, a spus Zonda Erika.

Borboly Csaba a menționat că în ultimii 14 ani această distincție s-a acordat altor patru spitale, ceea ce sporește valoarea premiului. Gradul de Mare Comandor s-a acordat, în anii care au trecut, altor două instituții spitalicești. Acesta a completat că în ultimii ani se înregistrează schimbări semnificative la spitalul din Miercurea Ciuc, mulțumită activității din cadrul secțiilor spitalului rata mortalității a scăzut. Borboly Csaba a afirmat că acest premiu este un fel de marcă care ridică nivelul serviciilor spitalului și contribuie la întărirea siguranței populației în ceea ce privește serviciile furnizate. Această recunoaștere a fost un proces îndelungat, președintele consiliului județean speră că va reprezenta un pas înainte și în ceea ce privește finanțările guvernamentale, respectiv instituția va deveni tot mai atractivă în rândul medicilor specialiști. Borboly Csaba a felicitat personalul spitalului și a menționat că mulțumită activității desfășurate spitalul va oferi servicii regionale.  

Despre importanța distincției naționale, respectiv despre festivitatea de la Palatul Cotroceni au vorbit Borboly Csaba și dr. Adrian Dobrică:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1571634829550561/

Miercurea Ciuc, 18 aprilie 2018


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774