Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita va dispune de sumele necesare până la finalul anului

Borboly: „Uneori se merită să riști, căci iată, județul Harghita va primi de la guvern mai mult de 1,5 milioane de euro”

(0 Votări)26 vizualizări

În debutul ședinței extraordinare a consiliului  județean care a avut loc la sediul incubatorului de afaceri Harghita Business Center din Odorheiu-Secuiesc, Borboly Csaba și-a exprimat bucuria vizavi de faptul că incubatorul funcționează la capacitate maximă. Totodată, președintele consiliului județean a felicitat echipa care a contribuit la realizarea aplicației Visitharghita, vicepreședintelui Bíró Barna Botond și echipei sale, pentru realizarea aplicației care reprezintă o oportunitate de promovare turistică a regiunii.

În debutul ședinței s-a votat hotărârea prin care Consiliul Județean Harghita va da în administrarea municipiului Miercurea Ciuc unele spații pentru ca orașul să poată aplica în cadrul  unui proiect.  Prin aprobarea modificării bugetului de venituri și cheltuieli, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita, instituție subordonată consiliului județean, va primi 8.009.000 lei.

„Modificăm bugetul într-o direcție foarte bună. Mulțumesc parlamentarilor UDMR – senatorului Tánczos Barna, debutaților Csép Andrea și Korodi Attila, respectiv președintelui Uniunii Kelemen Hunor – deoarece am primit peste 8 milioane de lei, bani care vor intra în bugetul direcție de protecție a copilului. A fost nevoie de hotărâre pentru obținerea acestor sume. Am procedat ca și anul trecut: am întreprins măsurile necesare pentru sa sistemul de protecție să nu intre în colaps și în același timp am continuat să reamintim guvernului că îi revine în sarcină, plata a 90% din cheltuieli. Mulțumesc colegilor din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita, pentru răbdare. Dacă reușim să păstrăm excedentul, vom avea în plus 1,5 milioane de euro. În același timp, Consiliul Județean Harghita va putea să diminueze cuantumul creditelor contractate”, a afirmat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

De asemenea, s-a mai spus că o serie de lucrări de reabilitare a drumurilor din județ au fost sistate, respectiv nu au fost finalizate de firmele cărora li s-a atribuit realizarea acestora. Astfel, așternerea de asfalt pe drumurile județene de la Merești, Tărcești, Bilbor, Cârța, respectiv lucrările la parcările de la consiliul județean și spitalul județean au fost oprite. Firmele care nu vor finaliza lucrările vor fi sesizate și Consiliul Județean Harghita va rezilia contractele cu acestea.

Odată cu modificarea bugetară, s-a adoptat și hotărârea prin care consiliul județean va restitui 8 milioane de lei din creditele angajate. 

Consiliul județean a decis și cu privire la redistribuire sumei de 1,7 milioane de lei provenită din TVA. Astfel, pentru finalizarea investițiilor demarate în acest an și care încă nu au fost finalizate, orașul Miercurea Ciuc a primit 200.000 lei , Odorheiu-Secuiesc 270.000 lei, Gheorgheni 240.000 lei, Cristuru-Secuiesc 170.000 lei, Toplița  50.000 lei. Localităților din județ li s-au alocat sume, conform solicitărilor înaintate de primarii acestora.

Odorheiu-Secuiesc, 12 decembrie 2018


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774