Decizii referitoare la dezvoltarea turistică a județului Harghita

S-au alocat noi sume pentru finalizarea lucrărilor la centrul wellness și de tratament de la Borsec 

(0 Votări)25 vizualizări

Ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita a avut loc în data de 28 iulie la Băile Cozmeni, iar proiectele de hotărâre adoptate au avut în vedere dezvoltarea turismului. S-au alocat 440 mii lei din alocarea a 6% din impozitul pe venit: 40 mii lei pentru refacerea băilor tradiționale de la Sószékfürdő și Nyírfürdő - Cozmeni, dotarea echipelor de pompieri voluntari, 100 mii lei pentru refacerea uneia dintre străzile din Zetea, 100 mii lei pentru refacerea casei de cultură din Porumbenii Mari, respectiv 200 mii lei pentru finalizarea lucrărilor la centrul wellness și cel de tratament de la Borsec. 

S-au votat proiectele de refacere a vilelor 15, 16 și 25 de la Homorod, aflate în proprietatea Consiliului Județean Harghita:

http://investitii.hargitamegye.ro/investitii-cjh-page/civ#

S-a majorat suma pentru programul de construire al trotuarelor, acest lucru fiind necesar pentru studiul de fezabilitate în cazul trotuarului de lângă drumul 126, porțiunea de la Joseni. Se dorește ca în cursul acestui an să fie scoase la licitație lucrările de execuție.

S-au votat și planurile pentru heliportul de la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc. Investiția este una importantă în contextul în care spitalul din Miercurea Ciuc ar putea deveni în cursul acestui an o clinică regională.

În continuare au fost votate și modificările a trei proiecte europene ale Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita, respectiv Centrul de Educație Inclusivă de la Ocland.

Pe lângă cotizațiile din cadrul anumitor asociații, consiliul județean a votat și hotărârea care face referire la cotizația din anul 2020 la Agenția de Dezvoltare Regională Centru.

Conform celor spuse de Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita în acest fel se va fortifica relația cu agenția, mai ales că în anii care urmează prioritară va fi atragerea de fonduri europene pentru investițiile din județ. „În continuare, Consiliul Județean Harghita este solidar cu planurile ambițioase ale orașului Borsec care dorește să finalizeze construirea celui mai mare centru wellness și de tratament din regiune. Similar cu anii trecuți, ne continuăm activitatea prin colaborare, ținând cont de investițiile de pe întreg teritoriul județului. Am alocat sume pentru investiții care contribuie la dezvoltarea turismului în localitatea Cozmeni. La Băile Homorod ne dorim să refacem clădirile aflate în proprietatea consiliului județean, în forma lor autentică și dorim să le punem la dispoziția tinerilor pentru a-și petrece în mod util timpul liber. Mă bucură faptul că majoritatea proiectelor de hotărâre sunt adoptate cu unanimitate de voturi”, a adăugat președintele consiliului județean.

Szántó László, primarul comunei Cozmeni este de părere că trebuie acordată o mai mare atenție valorilor naturale ale zonei. Pe lângă Lacul Sfânta Ana și băile tradiționale de la Sószékfürdő și Nyírfürdő sunt valori naturale care trebuie sprijinite pentru a deveni atracții turistice.

În debutul ședinței a fost premiat Bodó Dávid, fostul primar al comunei Cozmeni – distincția a fost acordată și de către primăria din localitate, iar Consiliul Județean Harghita i-a recunoscut meritele fostului edil în viața comunității acordându-i Premiul Bethlen Gabor.

 

Miercurea Ciuc, 28 iulie 2020


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774