Continuă investițiile la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc

Se va preda terenul pentru construirea de noi locuințe pentru medici, respectiv pentru extinderea secției de primire urgențe 

(0 Votări)31 vizualizări

S-au votat vineri, 7 august în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Harghita, noi proiecte de hotărâri care au în vedere continuarea investițiilor la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc. 

Primăria Miercurea Ciuc a predat Consiliului Județean Harghita terenul de lângă spitalul județean, iar în cadrul ședinței s-a adoptat hotărârea referitoare la includerea acestui teren de aproximativ 13 mii de metri pătrați, în domeniul public al județului, aici urmând a fi construite aproximativ o sută de locuințe pentru medici. Mai apoi acest teren va fi predat Agenției Naționale de Locuințe (ANL) care va construi pe acest teren patru blocuri de locuințe, asigurând aproximativ o sută de noi locuințe pentru specialiștii viitoarei clinici regionale.

S-a aprobat și hotărârea care are în vedere predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a spațiului în care se găsește secția de primire urgențe de la spitalul județean și terenul aferent, și astfel prin Compania Națională de Investiții (CNI) se va putea demara licitația publică pentru lucrările de extindere a acestei secții. Viitoarea secție se va compune din două subsoluri, la parter va fi unitatea de relații cu publicul, activitatea desfășurându-se în cadrul a două etaje superioare. În cadrul secției vor fi departamente separate pentru adulți și pentru copii, la primul etaj pe lângă birourile administrative se va găsi o bibliotecă, sală de studii și sală destinată formării continue a personalului.

În ceea ce privește drumul județean 136A, porțiunea dintre Atia și Atid, s-a aprobat documentația revizuită a lucrărilor. Borboly Csaba a spus că pentru finalizarea documentației au avut loc discuții cu furnizorul de energie electrică care au durat mai bine de un an și jumătate, cerința furnizorului de energie electrică fiind ca odată cu lucrările de reabilitare a drumului să se înlocuiască rețeaua energetică, lucrări pentru care consiliul județean nu are fonduri. Odată cu finalizarea dezbaterilor, continuă lucrările de pregătire a porțiunii de drum care va permite ca de la Corund la Sângeorgiu de Pădure să se poată circula pe drum asfaltat.  

Pentru siguranța circulației Consiliul Județean Harghita, împreună cu Primăria Mihăileni vor reabilitat intersecția drumurilor județene 124 și 124A.

Din fondurile acordate de guvern în valoare de 11 milioane de lei, se pare că se vor reține 4,7 milioane de lei bani pe care consiliul județean a dorit să îi aloce refacerii drumurilor. Președintele consiliului județean a afirmat în acest sens că speră că în luna august guvernul va rectifica bugetul, iar județul Harghita va primi suma stabilită inițial.

S-a aprobat lista obiectivelor incluse în programul de protecție a monumentelor istorice din județul Harghita. La începutul anului suma cadru alocată proiectului a crescut cu aproape un milion de lei, sumă din care se pot restaura monumente din categoria A și B. Președintele consiliului județean a mulțumit pentru demersul de la începutul anului, cu ajutorul căruia se contribuie la păstrarea patrimoniului construit al județului.

Puteți să vizionați ședința extraordinară pe paginile de Facebook ale Consiliului Județean Harghita și Borboly Csaba:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/907624559647167/

Proiectul ordinii de zi a ședinței poate fi consultat la pe pagina de web a instituției.

 

 Miercurea Ciuc, 7 august 2020


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774