Consiliul Județean Harghita redistribuie 6% din impozitul pe venit către localități

(0 Votări)24 vizualizări

În cadrul ședinței Consiliului Județean Harghita care a avut loc în data de 30 aprilie s-a votat proiectul de hotărâre referitor la redistribuirea cotei de 6% din impozitul pe venit. 

Despre aceste aspecte a vorbit azi, 4 mai în cadrul unei conferințe de presă Borboly Csaba președintele Consiliului Județean Harghita. În acest an, județul Harghita are la dispoziție din această cotă 27 milioane 316 mii lei. Din această sumă la începutul anului s-au alocat aproximativ 5 milioane de lei pentru pregătirea și apărare împotriva dezastrelor, sprijinirea localităților în cazul înmulțirii tâlhăriilor, a faptelor penale date fiind noile circumstanțe datorate apariției și răspândirii noului corona virus, respectiv sprijinirea personalului care se află în prima linie în lupta cu pandemia. La ultima ședință a consiliului județean s-a decis referitor la suma de 15 milioane 911 mii lei.

„În zona de nord a județului, la fel ca și în restul județului, alocările cotei de 6% s-au făcut pe baza solicitărilor înaintate de localități și ținându-se cont de procentajul referitor la componența etnică din județ. Avem speranța că în acest fel vom servi drept exemplu celorlalte județe unde populația maghiară este minoritară”, a spus Borboly Csaba, președintele consiliului județean.

Sumele alocate localităților au menirea de a asigura contribuția proprie a localităților în vederea demarării proiectelor care au în vedere relansarea economică, a învățământului profesional și digitalizarea, sprijinirea turismului și a mediului antreprenorial local, și nu numai.

În zona de nord a județului cuantumul alocărilor se ridică la aproximativ 1 milion 500 de mii de lei. Prezent la conferința on-line, Radu Țăran, primarul localității Gălăuțaș a prezentat cele patru proiecte care sunt finanțate de consiliul județean: reabilitarea drumului comunal care conduce la căminul de zi din localitate, respectiv către dispensarul medical, extinderea rețelei de canalizare - lucrările aici fiind în execuție deja, dotarea minimală a serviciului de pompieri voluntari și refacerea drumului care face legătură între centrul comunei și satul Preluca, aflat la cinci kilometri depărtare.

Proiectele cum ar fi dotarea unităților de pompieri voluntari vor fi sprijinite și în localitățile Corbu și Bilbor. Alimentarea cu gaz a localităților a figurat de asemenea pe lista proiectelor sprijinite de consiliul județean, alocându-se sume în acest sens la Voșlăbeni. Alimentarea cu apă, canalizarea, reabilitarea căminelor culturale, sălilor de sport, reabilitarea drumurilor, a cabinetelor medicale au toate ca scop ridicare standardelor și a nivelului de trai din localitățile din județ.

Anexat găsiți o listă cu sumele alocate în zona de nord a județului, respectiv adresa transmisă către primării prin care acestea au putut solicita sprijin în derularea investițiilor.

 

Miercurea Ciuc, 4 mai 2020


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«martie, 2024»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774