Consiliul județean a aprobat planul urbanistic general al comunei Suseni

La sediul consiliului județean, în data de 23 februarie Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita și arhitectul șef al...
(0 Votări)36 vizualizări

La sediul consiliului județean, în data de 23 februarie Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita și arhitectul șef al județului Fülöp Otilia, au revizuit și aprobat planul urbanistic general al comunei Suseni în prezența primarului localității Suseni, Egyed József. 

În cadrul ședinței de lucru de vineri, arhitectul Korodi Szabolcs i-a prezentat președintelui consiliului județean trei planuri urbanistice zonale, fiecare obținând avizul de oportunitate. Unul dintre acestea este planul urbanistic zonal pentru centru sportiv generat de imobilul situat în intravilanul comunei Cârța, localitate care a fost reprezentată la ședință de primarul Gábor Tibor. Totodată președintele consiliului județean a semnat avizele de oportunitate pentru planurile zonale a două locații din Gălăuțaș - cartierul „Blocuri vechi” și „Colonia I”, respectiv cel pentru o zonă industrială din Odorheiu-Secuiesc.

Borboly Csaba a evidențiat în cadrul întâlnirii importanța elaborării în mod corespunzător a planurilor urbanistice.

„Planurile urbanistice, în special planurile urbanistice generale au o influență hotărâtoare în privința oportunităților de investiții viitoare. De aceea consider că este foarte important ca acestea planuri să fie consultate foarte riguros. Au fost elaborate numeroase strategii județene și studii pe care le recomandăm să fie luate în calcul în procesele de proiectare. Un exemplu în acest sens sunt oportunitățile pe care le vizează un astfel de plan în vederea realizării pistelor de bicicletă, zonelor industriale, realizarea investițiilor cu caracter cultural și sportiv sau modul în care sunt luate în considerare aspectele de protecție a imaginii tradiționale a satelor. Consider important faptul că planurile revizuite azi sunt minuțios elaborate, deci ne îndreptăm într-o direcție bună”, a afirmat Borboly Csaba.

 

Miercurea Ciuc, 23 februarie 2018


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774