Conferință la Bruxelles și consultare europeană în vederea îmbunătățirii învățământului

(0 Votări)25 vizualizări

În organizarea Asociației Europene pentru Democrație Locală (ALDA) și a Comitetului European al Regiunilor (CoR) a avut loc la Bruxelles în data de 24 aprilie, conferința intitulată "YouthMetre" la care interesele tinerilor din regiune au fost reprezentate de Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita și membru al CoR.
Scopul conferinței a fost împărtășirea bunelor exemple și practici ale participanților și utilizarea acestora la nivel local și regional.

„De ani de zile sprijinirea tinerilor este o prioritate, la fel și învățământul și problema migrației forței de muncă. Am inițiat diferite programe și proiecte destinate sprijinirii tinerilor, nu numai pentru realizarea unui sistem de învățământ performant, ci și în scopul îmbunătățirii învățământului profesional, local și a motivării tinerilor în a rămâne pe tărâmurile natale”, a spus în cadrul prezentării sale președintele consiliului județean. Totodată, acesta a completat că aceste demersuri sunt importante nu numai la nivel local și național, având în vedere că migrația forței de muncă și prezența migrației „creierelor” este un fenomen la nivel european, care este mai pregnant în țările din Europa de Est.

„Noi politicienii trebuie să luăm măsuri în ceea ce privește migrația materiei cenușii. Trebuie să întreprindem măsuri pentru egalitatea de șanse a tinerilor care provin din regiunile mai puțin dezvoltate, să le sprijinim integrarea socială, respectiv să contribuim la creșterea gradului de competitivitate pe piața forței de muncă”, a menționat Borboly Csaba.

Președintele consiliului județean a făcut referire și la faptul că este nevoie de  dezvoltarea abilităților digitale, în vederea integrării tinerilor la nivel european.

Pe baza activității desfășurate în cadrul Comitetului Regiunilor și în cadrul căreia a elaborat proiectul de aviz cu privire la implementarea cadrului reînnoit pentru cooperarea europeană în domeniul tineretului, Borboly Csaba a propus organizarea unei conferințe profesionale la Bruxelles, în vederea dezbaterii problemelor de la nivel local.

Miercurea Ciuc, 25 aprilie 2018


[ Știri internaționale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774