Conectarea localităților din județul Harghita prin trasee de ciclism

Una dintre atracțiile zonei ar putea fi reprezentată de turismul ciclist

(0 Votări)75 vizualizări

Se dorește ca prin trasee de ciclism de pe lângă drumurile județene să se interconecteze localitățile din județul Harghita. Traseele de ciclism ar putea fi utile atât sportivilor, cât și populației cu venituri mai reduse și reprezintă o alternativă pentru programele de recreere și de petrecere a timpului liber. Unul dintre scopurile Consiliului Județean Harghita este reprezentat de sprijinirea modului de viață sănătos, a mobilității, turismului și a eforturilor în ceea ce privește adaptarea la schimbările climatice și diminuarea cantității de deșeuri periculoase. 

Se dorește ca pentru realizarea traseelor de ciclism să fie accesate fonduri europene, iar bunele practici din acest domeniu au fost aduse la cunoștința consiliului județean și a asociațiilor de dezvoltare turistică de către reprezentanții consiliului județean din județul Bács-Kiskun din Ungaria, la întâlnirea care a avut loc în data de 14 martie la sediul Consiliului Județean Harghita.

Președintele instituției, Borboly Csaba a afirmat că în județul nostru problema cea mai mare este reprezentată de clarificarea dreptului de proprietate asupra terenurilor, iar posibilitățile în această privință vor fi revizuite în cazul fiecărei localități.

Moiskó Csilla, consultantul președintelui consiliului județean Bács-Kiskun a vorbit despre faptul că grupul țintă în cazul lor a fost reprezentat de familii. S-au redat circulației drumurile existente, respectiv au fost construite porțiunile lipsă, iar traseele turistice au fost conectate cu atracțiile turistice din zonă. Specialiștii în turism Sipos Sándor, Csáki Béla și Kicsiny László au afirmat că în cele ce urmează se va elabora și o strategie în vederea dezvoltării traseelor turistice și se dorește extinderea acestora și în alte județe. Traseele vor fi elaborate astfel ca cicliștii să se bucure de atracțiile fiecărui anotimp, iar în lucrările de proiectare se dorește a fi incluse și asociațiile civile și de profil.

Vicepreședintele Bíró Barna Botond a vorbit despre inițiativa din zona Odorhei, unde ciclismul are deja un rol important în viața comunității. După cum a afirmat, construirea traseelor de ciclism reprezintă o idee oportună și de asemenea și conectarea acestora cu atracțiile turistice ale zonei, locurile de agrement și recreere.

În județul Harghita lungimea traseelor de ciclism montan se ridică la 500 de kilometri, iar acestea au fost realizate, după cum a afirmat conducătorul instituției Fekete Örs, de Serviciul Public de Salvamont și Salvaspeo al Consiliului Județean Harghita. În continuare se dorește conectarea Munților Ciucului cu Munții Harghita prin intermediul drumurilor pentru biciclete, dar și ramificarea acestora către comunitățile din județ.

Cei prezenți au fost de acord cu utilitatea ramificării traseelor de ciclism, acestea pot fi conectate cu traseele de pelerinaj, echitație sau cele care au ca tematică produsele locale din județul Harghita.

S-a stabilit continuarea colaborării și schimbului de experiență între județele Bács-Kiskun și Harghita, dar și accesarea de fonduri europene în vederea dezvoltării , respectiv a constituirii rețelelor județene de ciclism.

Miercurea-Ciuc, 14 martie 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774