Borboly Csaba: Este nevoie de reprezentarea continuă a intereselor tinerilor, la nivel european

Proiectul de aviz întocmit de Borboly Csaba pe tema tineretului poate deveni un subiect de actualizate la Bruxelles 

(0 Votări)27 vizualizări

„Trebuie să se acorde o atenție mai sporită dezvoltării învățământului în regiunile mai puțin dezvoltate, dat fiind faptul că rata șomajului este ridicată în rândul tinerilor absolvenți din Uniunea Europeană”, a atras atenția Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita la ședința plenară a comitetului Regiunilor care a avut loc în data de 22 martie, la Bruxelles. 

Acesta a mai adăugat că diferențele din acest domeniu sunt mari nu numai între țările membre, ci și între anumite regiuni, iar în România din păcate, rata șomajului este mult peste media înregistrată la nivel european.

„Trebuie să facem ceva în privința „migrației creierelor” a cărei amploare este tot mai mare, acesta este motivul pentru care trebuie să se asigure șanse egale tinerilor proveniți din regiunile mai puțin dezvoltate. În acest mod vom contribui la integrarea lor socială, respectiv creșterea gradului de competitivitate pe piața forței de muncă”, a spus președintele consiliului județean. De asemenea, administrațiile locale și regionale ar trebui să aibă un rol hotărâtor în realizarea celor mai sus menționate, prin intermediul atribuțiilor lor putând interveni în abordarea acestui fenomen.

Borboly Csaba a înaintat o propunere și în ceea ce privește conferirea, în noua strategie europeană de tineret, a unui rol mai important a orașelor și satelor din regiunile în care învățământul este mai puțin dezvoltat, respectiv ca din fondul social european să fie sprijiniți separat tinerii defavorizați.

În proiectul de aviz Cooperare europeană în domeniul tineretului (2010–2018), președintele consiliului județean a introdus necesitatea creării unui pachet de bază destinat tinerilor în vederea asigurării de șanse egale, iar în cursul lunii mai din acest an Borboly Csaba dorește să realizeze un nou proiect de aviz pe tema tineretului.

Anteriorul proiecte de aviz întocmite de Borboly Csaba pe tema tineretului pot fi consultate aici și aici.

Miercurea Ciuc, 22 martie 2018


[ Știri internaționale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774