Borboly Csaba a solicitat la Bruxelles sprijinirea și protecția produselor locale

(0 Votări)22 vizualizări

În sprijinul firmei „Csíki Sör Manufaktúra” a luat poziție Borboly Csaba la Comitetul Regiunilor, afirmând că este nevoie de luarea unei poziții hotărâte față de restricționarea arbitrară a pieței și facilitarea lanțurilor scurte de deservire, dar și în ceea ce privește sprijinirea economiei locale, nu doar cu vorbe, ci și cu fapte.

La ședința plenară a Comitetului Regiunilor care a avut loc în data de 22 martie a fost invitat și comisarul Vytenis Andriukaitis, reprezentant al Direcției generale pentru sănătate și siguranță alimentară. Comisarul a vorbit despre lanțurile scurte de alimentare și a precizat că nu lipsa alimentelor este o problemă sau producerea acestora, ci faptul că generăm numeroase deșeuri și poluăm. Trebuie găsită o soluție în acest sens, una dintre acestea fiind reprezentată de economia ciclică și lanțurile scurte de producție. Această afirmație a condus la o dezbatere, la care s-a alăturat și Borboly Csaba.

Președintele Consiliului Județean Harghita a ținut să menționeze că ar fi nevoie de introducerea etichetelor similare certificatelor pentru energie, unde să fie menționate ingredientele pe înțelesul tuturor, locul de proveniență etc. Nu mai este valabil faptul că firmele mari asigură o mai mare siguranță alimentară și produse de înaltă calitate, mai mult, și în cazul filialelor este valabil același lucru. Trebuie investigată măsura în care aceste concerne abuzează, deoarece în momentul de față dispun și de mijloace legale prin intermediul cărora pot lansa atacuri împotriva afacerilor mici și mijlocii, dacă le consideră a fi concurente. Președintele consiliului județean a afirmat la ședința plenară din data de 22 martie, că acest lucru s-a întâmplat și în cazul Csíki Sör.

Activitatea președintelui Consiliului Județean Harghita în cadrul Comitetului Regiunilor poate fi consultată la următorul link: http://www.borbolycsaba.ro/ro/activitati/comitetul-regiunilor/.

Miercurea-Ciuc, 22 martie 2017


[ Știri internaționale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774