Agroturismul: pilonul dezvoltării rurale

(0 Votări)29 vizualizări

În data de 15 noiembrie s-a desfășurat în comuna Gălăuțaș o noua ediție a Academiei Harghitene. Rolul întâlnirii a fost acela de a prezenta oportunități de promovare a produselor locale, campanie promovată de Direcția Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) care prin intermediul Ladó Zsolt-Dénes, directorul instituției, a furnizat informații prețioase celor care doresc să-şi înfiinţeze unităţi de alimentaţie publică de tipul „puncte gastronomice locale”, locuri autorizate unde se prepară şi se servesc cu precădere alimente furnizate de producători locali, ce pot fi servite de bucătăriile particulare din locuinţele familiale.

Prezentarea a fost completată de Márton István, director executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Județean Harghita, având subiect principal de discuţie tema Produse alimentare tradiționale, de calitate. Producere și comercializare.

În rândul participanților au fost prezenți cetățeni din comuna Gălăuțaș, reprezentanții ai unor asociații de crescători de animale, primarul și viceprimarul comunei, angajați din diverse structuri ale primăriei, consilieri locali, Gabriela Buzilă, director al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Călimani-Giurgeu și alții.

În urma prezentărilor făcută s-au arătat câteva persoane interesate de demara astfel de acțiuni de autorizare și înființare a unor puncte de tăiere/sacrificare animale, fapt pentru care directorul DSVSA Harghita a precizat ca le va oferi sprijinul necesar pentru a obține toate informațiile necesare și a intra în legalitate. De asemenea Márton István a prezentat câteva detalii de interes privind produsele tradiționale și a făcut un apel către cei prezenți să urmeze exemplul celor care au reușit deja să producă și să comercializeze produse de calitate fie ele produse lactate, din carne, sucuri, etc. Inițiativa trebuie să vină din partea asociațiilor, producătorilor, crescătorilor de animale, din partea celor care doresc să producă și să comercializeze un produs de calitate, a mai precizat Márton István.

Primarul comunei Gălăuțaș a promis că în limita posibilităţilor va oferi tot sprijinul necesar crescătorilor de animale din zonă, şi va încerca să găsească soluțiile necesare pentru a ajuta comunitatea să îşi desfășoare și promoveze produsele locale.

Gălăuţaş, 16 noiembrie 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774