Hargita Megye Tanácsának kitüntetései
csütörtök, 2024. április 25., 22:01:46

A 2014-es év a „Család és munka összehangolás" éve

(0 Szavazat)20 megjelenítés

2014 az Egyesült Nemzetek Szövetsége által megrendezett Nemzetközi Családév 20. évfordulója. A családok 2014-es ünneplése alkalmat ad a családok jelentős szerepének elismerésére Európa-szerte. Az EU Családszervezeteinek Szövetsége (COFACE) kihirdette, hogy a 2014-es évet a család és a munka összehangolásának, a családi gazdálkodásnak kívánja szentelni.

Ez az év rendkívül pozitív üzenetet hordozhat minden európai számára, hiszen nem kizárólag a készségek és a feladatok összehangolásáról szól, hanem az is célja, hogy javuljon az állampolgárok élete és jóléti szintje. A demográfiai problémákkal való szembenézés eszköze lehet annak, hogy optimistábban lássuk az Európai Unió jövőjét.

A 2014-es év tehát a „Család és munka összehangolás" éve. A család az a biztos pont az életben, ahol önzetlen szeretetet, támogatást lehet kapni, ezzel ellentétbe a munka a megélhetés elengedhetetlen tevékenysége. A kettő együtt teszi teljessé az életet, de mégis milyen nagy kihívást jelent egy időben boldog családanyának, családapának lenni és sikeresnek a munka területén.
A felgyorsult világunkban nem könnyű feladat a családok és a munkáltatók számára, hogy a munka és a család egyensúlyba kerüljön. Lassan a munkaadók is felismerik, hogy az ő érdekük is az, hogy segítsék munkavállalóikat a családi élet és a munka összeegyeztetésben.
Az idei Orbán Balázs díjat olyan személyeknek ítélik, akik bebizonyították, hogy munka és család területén lehet sikeresnek lenni, ugyanakkor lehet közösségi feladatokat vállalni, társadalmunk jövő építésén, értékeink megőrzésén, hagyományaink ápolásán dolgozni.

Bővebb információk az alábbi linkeken:

http://www.ey2014.eu/

http://eyf2014.files.wordpress.com/2012/08/key-messages-wd32-ro1.pdf

 

Csíkszereda, 2014. október 10.

Letölthető dokumentumok:

Facebook